• iunie 28, 2023
Când te-ai plăcut ultima dată

Când te-ai plăcut ultima dată?

Ştii acele momente când simţi că nu te mai înţelegi cu nimeni, iar orice încercare de a socializa cu cei din jur se dovedeşte a fi extrem de dificilă? Tu, fiind o persoană sociabilă, dezinvoltă şi în general maleabilă, nu reuşeşti să te integrezi nici măcar în mediile bine cunoscute. La început încerci să dai vina pe vremea de afară (recunosc, astăzi chiar şi eu am apelat la scuza respectivă), pe ştirile de la ora 17, să le găseşti nod în papură prietenilor, căţelului şi purcelului. În fond, stă în natura umană să căutăm diferite scuze pentru acţiunile noastre, astfel încât să nu ajungem să fim copleşiţi de sentimente de vinovăţie. Dar ce ar fi dacă ai încerca să foloseşti o altă abordare?

Am efectuat un mic experiment pe o reţea de socializare: Am postat o fotografie cu mesajul: „That feeling when you don’t even know what the fuck you’re feeling…”. O postare normală, ceva aparent banal la care m-am gândit să dau un ”share” fără să mă gândesc la ceea ce avea să urmeze. Pe parcursul a câteva ore am primit o mulţime de răspunsuri fie prin comentarii, fie prin mesaje, de la oameni ce se identificau cu textul respecitv. Reacţiile primite m-au determinat să scriu această postare şi să îţi propun să facem un exerciţiu împreună. Nu îţi propun diete, cursuri sau alte metode consacrate ce îţi vor mânca timpul, nervii şi uneori chiar banii. Eu îţi propun ceva simplu. Un exerciţiu ce ar trebui să îl practicăm fiecare dintre noi zilnic, oriunde ne-am afla. Ţi-l recomand mai ales dacă treci printr-o perioadă când efectiv nu ştii ce simţi.

Voi începe prin a-ţi adresa întrebarea din titlu: „Când a fost ultima dată când te-ai plăcut?” O să zici că e o întrebare ciudată şi că tu nu eşti genul de om ce se izolează din cauza nesiguranţei de sine. Nu la asta mă refer şi nu este acesta răspunsul pe care îl aştept de la tine. Ce aş vrea să ştiu mai exact este: Când te-ai privit ultima oară în oglindă, nearanjat/ă,purtând hainele de casă, fără cel mai mic artificiu şi ţi-ai spus un sincer „te iubesc”? Când s-a întâmplat să te trezeşti dimineaţa şi primul tău gând să fie: „Astăzi va fi cea mai frumoasă zi din viaţa mea!”? Ţi-ai spus vreodată că vei reuşi atunci când ai trecut printr-o situaţie aparent imposibilă? Ai încercat vreodată lucrurile astea? Experimentează cu afirmaţii asemănătoare celor de mai sus timp de câteva saptămâni şi observă ce se întâmplă atât cu tine cât şi cu cei din jur atunci când se află în preajma ta.  Întotdeauna modul în care te vezi influenţează modul în care te percep ceilalţi. Poate vei spune că sunt doar vorbe fără noimă, nişte cuvinte inutile… . E perfect normal să ai dubii, însă mă gândesc că nu te costă nimic să încerci şi varianta asta. Eu, fiind o persoană sceptică de fel, am încercat şi nu îmi pare rău. Te aştept cu drag să vorbim despre cum s-a desfăşurat micul „experiment”.

Ce zici, vei încerca să te accepţi aşa cum eşti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *