• ianuarie 30, 2023
Cum alegi cele mai bune stivuitoare?

Cum alegi cele mai bune stivuitoare?

Stivuitoarele sunt printre cele mai utilizate utilaje în industriile unde este necesar transportul de marfă. În cazul în care deții un depozit sau o firmă de transport, cu siguranță deții deja așa ceva. Cele mai întâlnite locuri unde vei întâlni stivuitoare sunt toate cele ce au nevoie de o transportare în siguranță a mărfurilor.

Printre acestea se numără halele, depozitele, supermarketurile de dimensiuni impresionante și altele. Însă, chiar dacă tu ești operatorul, cu siguranță te-ai lovit de beneficiile pe care le poate aduce un stivuitor în procesul de muncă.

Așadar, stivuitorul este un vehicul cu totul industrial, de dimensiuni reduse. Există mai multe tipuri de stivuitoare, fiecare proiectat pentru o anumită acțiune. Poți achiziționa motostivuitoare recondiționate, second-hand, dar și stivuitoare noi.

Totul depinde de necesitățile pe care le ai. Stivuitorul este folosit pentru medii de muncă intensivă, unde există trei schimburi, atunci un stivuitor noi este varianta potrivită.

Vei găsi cele mai calitative stivuitoare chiar la Jungheinrich.ro. Le poți cumpără sau închiria pentru a-ți eficientiza muncă.

Când ai nevoie de stivuitoare?

Stivuitorul este vehiculul industrial, de dimensiuni destul de mici, ce este prevăzut cu o furcă acționată cu ajutorul unui sistem hidraulic. Furca va fi atașată în partea din față, putând fi ridicată sau coborâtă, permițând manipularea mărfurilor.

Unele persoane folosesc stivuitoarele inclusiv pentru treburile gospodărești. În timpul iernii, îi puteți atașa un plug pentru a curăța mai ușor și eficient nămeții de zăpadă. Stivuitorul este foarte practic, fiind folosit atât în scop personal, cât și în scop industrial.

Stivuitoarele se vor utiliza mai ales în locurile unde transportul de marfă se realizează la foc automat, eficientizând munca operatorilor. O cantitate impresionantă de marfă poate fi transportată peste zi. El este folosit mai ales în depozitele de mobilă, hale de tot felul și inclusiv în supermarketuri.

Stivuitorul nu poate să fie condus de către oricine, ai nevoie de o școală, precum este cea de șoferi, ce-ți va atesta îndemânarea. Stivuitoristul este obligat să își semnalizeze prezența în zona:

  • Porților;
  • Intersecțiilor;
  • Pietonale.

Înainte de a-ți începe activitatea pe un stivuitor, ești obligat să îți asiguri câmpul vizual pentru a se evita eventualele accidente. În cazul în care în calea ta te vei lovi de anumite obiecte, mai mici sau mai mari, vei fi obligat să te dai jos de la volan și să le îndepărtezi manual.

Un stivuitorist o să își regleze mereu oglinzile, astfel încât câmpul vizual să îi fie asigurat în spate. Poziția corpului este și ea foarte importantă. Există posibilitatea că atunci când iei viraje cu un stivuitor, acesta să se răstoarne datorită contragreutății sale.

Așadar, ține picioarele înăuntrul cabinei stivuitorului pe toată perioada de timp în care conduci. Stivuitoarele sunt prevăzute cu o baterie, care este de fapt inima utilajului. Ca și orice alt obiect, pot apărea probleme la nivelul bateriei, iar acestea vor afecta drastic funcționalitatea stivuitorului.

Pentru a evita orice fel de problemă, verifică periodic bateria, iar dacă este nevoie, schimb-o, fără a aștepta să treacă mult prea mult timp. În caz contrar, te poți trezi că stivuitorul nu vrea să mai funcționeze exact în ziua în care ai mai mare nevoie de el.

Tipuri de stivuitoare și utilitatea lor

La fel ca și mașinile, există mai multe tipuri de stivuitoare, fiecare îndeplinind mai mult sau mai puțin o anumită sarcina importantă.

  1. Stivuitor cu furci frontale

Este cel mai tradițional model de stivuitor pe care îl vei găsi pe piață. Toată lumea îl cunoaște și toată lumea l-a văzut. Mai este denumit și „stivuitor de contragreutate”. În partea din spate are amplasată o contragreutate pentru a se află mereu în echilibru, iar operatorul mereu în siguranță.

  1. Stivuitorul cu furci frontale

Stivuitorul cu furci frontale va avea adesea 3 roți. Singură diferență între acesta și cel cu 4 roți este numărul de roți. Principalul său avantaj este manevrabilitatea crescută, fiind extrem de util mai ales în depozitele ce dispun de un spațiu limitat.

  1. Stivuitorul manual

Acest model se aseamănă foarte mult cu transpaleții manuali. Singura diferență este că sunt acționate cu ajutorul unui motor electric, ce permit mărfii încărcate să fie transportate cu cea mai mare ușurință dintr-un loc în altul.

  1. Stivuitor special

Sunt întâlnite foarte rar, de regulă în magazine.

Stivuitoare noi sau stivuitoare second-hand

Stivuitoarele sunt utilaje destul de piperate ca și preț, motiv pentru care marea majoritate a oamenilor aleg să își cumpere stivuitoare second-hand, ce nu este tocmai o alegere proastă, deoarece în condițiile în care nu se vor folosi intensiv, pe 3 schimburi, acestea sunt potrivite pentru ceea ce au fost construite.

Calitatea este cea care primează mereu, iar dacă stivuitorul este recondiționat și sigur de utilizat, atunci nu te împiedică nimic să cumperi unul. Însă, în locurile de muncă unde majoritatea timpului stivuitorul va fi utilizat, aproape non-stop, atunci cea mai utilă soluție este de a achiziționa un stivuitor nou nouț, pentru a te asigura că va rezista presiunii.

Un stivuitor second-hand poate fi în conformitate cu normele de siguranță și certificările actuale. Semnul CE va asigura utilizatorul că stivuitorul pe care l-a cumpărat are aprobare de funcționalitate de la nivel european.

Despre Jungheinrich.ro

Jungheinrich.ro este lider mondial în cea ce privește furnizarea de soluții logistice in-house. De mai mult de 60 de ani, ei au reușit a îndeplinească dorințele și să răspundă tuturor întrebărilor clienților.

Cei de la Jungheinrich.ro îți pune la dispoziție o gama variată de produse, începând de la utilaje ce pot să fie folosite la interior, până la soluții de software inteligente, ce se pot interconecta cu diverse echipamente.

Mai mult decât atât, ai posibilitatea de a închiria stivuitorul dorit, mai ales în cazul în care ai nevoie de el doar în anumite perioade aglomerate ale anului.

Îți vor oferi consiliere pentru procese și îți vor furniza cele mai bune utilaje și tehnici de depozitare adecvate, pentru ca tu să te bucuri de toate avantajele. Le ei găsești:

  • Caracter unitar;
  • Disponibilitate pe termen lung;
  • Avantajele sistemului direct de distribuție.

Alege cu încredere stivuitoarele oferite de către Jungheinrich.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *