• aprilie 26, 2023
Dezvoltatorii de vise, un marketing de imagini

Dezvoltatorii de vise, un marketing de imagini

Peste tot numai dezvoltare personală, toată lumea este bună în a da sfaturi, fiecare în felul lui, cu teste, diagnosticări rare, probleme scoase la iveală într-un mod cât se poate de diplomat, până la urma urmei sunt și ei niște PR-iști ce își vând un produs, o matriță pe care au învățat-o de la alții și pe care o îndeasă cu succes pe gătul celor din jurul lor.

Este frumos să vorbești despre vise oricui, este și mai drăguț să  oferi sfaturi despre cum ar fi mai bine, să fii tu omul ce inspiră putere, aură de zeitate, însă în tot acest amalgam al vânzării de imagini se uită un singur lucru și anume faptul că fiecare este unic în felul lui, fiecare are în sinele lui și rău și bine, fiecare este sortit și predestinat unui anumit drum, ori în momentul în care “dezvoltatorii de vise” intervin prin tiparul lor, ești automat supus unei avalanșe de întrebări, balanța înclinându-se într-un fel sau altul, spre rău sau spre bine.

De ce este bine să visezi?

Oamenii sunt predispuși dependenței de bine, de frumos, sămânța bunăstarii și câștigului fiind atent așezată în mințile fiecăruia. Eu vin și vă întreb oameni dragi, oare este bine să intervii în destinul cuiva, să manipulezi mintea cuiva? Este o vorba în popor ce spune că ar fi bine să nu dezgropăm schelete pe care nu suntem în stare să le îngropăm la loc și pe bună dreptate așa și este, cu cât scormonești mai mult în adâncurile tale, cu atât vei descoperi cât de hidos ești de fapt, atenția ta fiind astfel distribuită pe alte planuri, te îndrepți încet încet spre probleme și limitări, te îndrepți spre o bătălie pe care nu vei fi niciodată în stare să o câștigi, vei ajunge un om cu doua imagini, măcinări interioare și zâmbet fals la exterior.

De ce să nu trăim oare viața așa cum este?

Fiți pe pace, acele schelete vor ieși singure la suprafață, vor iși în momentul în care mintea voastră va fi în stare să lupte, nu forțați ci îmbrățișați fiecare moment, gândiți fiecare situație prin propriul vostru EU, nu prin EUL altuia, EU primit și vândut pe bani mentali, sentimentali de la acești “vânzători de vise”.  Nimeni nu cunoaște un adevăr, o cale absolută în planul acesta pământesc, nimeni nu este mai presus de nimeni, fiecare avem propria voință, propria personalitate, propria gândire. Dezvoltăți propriul EU, nu eul, imaginea altuia!

Nici o prejudecată montată pe felul în care te îmbraci, te încalți, cât și cum gesticulezi, nu te va defini, sunt doar aparențe, tertipuri folosite în a te schimba. Ai pantofii murdari? Poate că locul pe unde treci zilnic este plin de noroi! Te îmbraci altfel decât în plastic? Poate că atât îți permiți, poate că așa te simți tu bine! Totul depinde de tine dacă te lași înfluiențat de ceilalți pe acest drum.

Așa cum ești, ești unic și ai în tine tot ce ai nevoie, un surplus de vorbe atent alese, provenite de la alți gospodari ce au plăcerea nebunească de a manevra fire, nu te vor ajuta în nimic. Te vor ridica atât cât vor considera ei prin PR-ul lor, iar în momentul eliberării nu te vei regăsi în nimic, ți-a fost schimbată imaginea despre tine, într-un moment în care nu erai pregătit. Crează-ți propria imagine, așa cum ești tu și în ritmul tău.

Fiecare OM este unic

Niciun test și niciun speaker nu-ți va aduce ceva nou, ceva ce nu ai deja în tine, diferența constă în dorința ta de a face ce-ți dorești, atunci cănd îți dorești și dacă ești pregătit de acel lucru. TU OMULE ești unic în felul tău, acționează ca atare! Te simți prost? Te simți deștept? Simți că poți să întorci munții? Simți că poți orice? Simți că totul este împotriva ta?

E doar o imagine! te simți așa pentru un motiv și vei rămâne acolo atâta timp cât va fi nevoie, atâta timp căt va trebui să înveți ceva din acel moment. Trăiește acel moment la maxim! Fii PROST, fii DESTEPT, mută munții atunci, urmează-ți propriul curs al vieții, nu încerca să îl schimbi prin tiparul altuia….lasă-ti propria AMPRENTĂ în nisipul lumii tale.

Nu uita un singur lucru OMULE: să faci bine este nemaipomenit, să faci rău este satisfăcător, să APRECIEZI valoarea pe care o ai, valoarea celui din jur este un act divin posibil, să fii meschin în a-ți urmări înteresul tău sau interesul impus de altcineva este un act diavolesc posibil, binele și urâtul se află în tine, judecă-te pe tine în primul rând, apoi acționează așa cum ai înțeles tu OMULE să o faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *