• octombrie 19, 2022
Exercițiile fizice un antidot foarte util

Exercițiile fizice un antidot foarte util

Potrivit unui studiu desfasurat de Universitatea din Washington se pare ca cinci dintre cele mai comune boli se pot inlatura complet sau pot fi prevenite daca se practica un sport. Cercetatorii au analizat mai multe persoane si au publicat un numar de 174 de studii in perioada 1980 si 2016.

Aceste studii au expus faptul ca persoanele care fac sport in mod regulat nu sufera de anumite boli, sau riscul de aparitie al bolilor este unul mult mai scazut decat la persoanele care practica sport. Printre principalele boli provocate de sedentarism, cu un risc mai mic sa apara, atunci cand este practicat sportul se numara cancerul la san, cancerul de colon, dar si bolile de inima, diabetul si atacul cerebral vascular.

Pentru a studia aceste lucruri, cercetatorii au apelat la minutele MET. Aceste minute sunt foarte apreciate doarece acestea arata cu exactitate cata energie arde organismul atunci cand se desfasoara un anumit exercitiu fizic.

Rezultatele finale au aratat ca 3000-4000 de minute MET au adus beneficii radicale sanatatii persoanelor care sunt mai active din punct de vedere fizic. 3000 de minute MET inseamna ca persoana care se confrunta cu probleme datorita sedentarismului sa introduca o activitate fizica ca parte esentiala a rutinei sale zilnice.

Cateva activitati pe care le puteti face saptamanal pentru a va mentine intr-o forma fizica foarte buna sunt 10 minute de urcat trepte, precum si 15 minute de dat cu aspiratorul. De asemenea mai puteti opta pentru 20 de minute de gradinarit sau de ce nu, 25 de minute de mers pe jos sau cu bicicleta.

Trebuie acordata o atentie foarte mare rutinei de exercitii fizice zilnice, astfel incat riscul aparitiei bolilor cardio vasculare sa fie unul diminuat. Trebuie introdusa neaparat o rutina de exercitii fizice pentru ca oprganismul sa poata opera fara probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *