• martie 27, 2023
Cele mai frumoase trusouri botez fete

Trusouri botez fete: tendințe și stiluri actuale

An de an, ca și în cazul nunților, botezurile funcționează cu ajutorul unor tendințe care au loc printre proaspeții părinți. Desigur, tradițiile creștine sunt respectate în funcție de zona din care faci parte, însă, anumite aspecte se schimbă în funcție de noi idei creative. Astfel, aceste trusouri botez fete vor conține aceleași elemente foarte importante pentru latura spirituală a evenimentului, dar își vor schimba formele în funcție de preferințe. Rochița, lumânarea și alte obiecte care pot fi decorate sunt printre cele mai vizate de schimbări.

Trusouri botez fete - tendințe și stiluri actuale

Care sunt tendințele pentru trusouri botez fete în acest an?

În 2023, un botez rămâne tradițional atunci când vine vorba despre ceremonia religioasă. Astfel, trusoul pentru fetițe va conține aceleași lucruri esențiale pentru o taină reușită. Nașii sunt cei ce se ocupă de acest aspect, deoarece le revine în atribuții obligațiile de părinte spiritual.

Trusouri botez fete vor fi în continuare formate din:

 • sticluță de mir;
 • fașă;
 • pânză;
 • prosoape;
 • săpun;
 • lumânare;
 • rochița de botez.

În acest an se pune accent pe simplitate, minimalism, eleganță și puritate. Nu se uită nici de tradiționalism, astfel încât mulți nași și părinți ales costumașe de botez tradiționale, încât tricolorul să nu lipsească din peisaj.

În acest caz, se poate opta pentru:

 • lumânare decorată cu spice și motive populare;
 • costumașe tradiționale pentru mici;
 • sticluța de mir îmbrăcată în tricolor.

Nașii și părinții au în continuare o preferință pentru costumașele de tip îngeraș sau prințesă, folosindu-se culori deschise, reprezentative pentru sufletul plăpând al fetiței.

Lumânarea poate să fie și ea decorată în aceeași manieră. Mai mult decât atât, spre deosebire de alți ani, lumea se orientează în special după calitate. Astfel, părinții și nașii au nevoie de hăinuțe potrivite pentru pielea copilei, realizate din materiale non-toxice, certificate că nu conțin nici un fel de substanță care poate irita pielea prințesei.

Ce rochițe să alegi pentru prințesa ta în 2023?

Desigur, după tradiție, achiziționarea costumașului sau rochiței de botezi intră în atribuțiile nașei, însă, este foarte important să se țină cont de părerile părinților pentru a se evita eventualele certuri și probleme care pot apărea.

Mai mult de atât, cumpărăturile pentru botez nu trebuie să fie lăsate pe ultima sută de metri, mai ales în cazul în care-ți dorești trusouri botez fete și o rochiță personalizată care se o reprezinte pe mica ta comoară.

Printre costumașele și rochițele care fac furori și în acest an se numără cele minimaliste, tradițional creștine, care sunt albe sau cel mult crem. Culoarea reprezintă puritatea sufletului copilului care tocmai a fost acceptat în casa Domnului.

Însă, totul depinde de gusturi. Unii părinți aleg nuanțe vii pentru a exprima frumusețea copilăriei. Printre acestea se numără:

 • roșul;
 • violetul;
 • albastrul;
 • rozul etc.

Trusoul personalizat este un cadou pentru viitor

În 2023, părinții și nașii pun preț pe sentiment și pe amintiri. Astfel, marea majoritatea a lumii optează pentru trusouri botez fete personalizate care pot fi păstrate pe post de amintire. Unii plănuiesc să ofere aceste obiecte, alături de alte amintiri de suflet, copiilor atunci când vor deveni adulți responsabili.

Trusoul poate fi personalizat cu mesaje de la nași sau numele și data de botez a micuței. În cazul lumânării de botez, se poate opta pentru ornamente din materiale sintetice care înlocuiesc florile naturale, pentru a le putea păstra mult timp de acum încolo.

Se adaugă mici figurine pentru a simboliza copilăria. Astfel, trusoul de botez poate să fie personalizat în funcție de preferințele personale. În 2023, personalizarea obiectelor folosite în cadrul botezului sunt imprimate cu iubire și mesaje emoționante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *