• septembrie 5, 2022
Veterinar la domiciliu - soluția ideală pentru animalul tău de companie 

Veterinar la domiciliu – soluția ideală pentru animalul tău de companie 

Ești ocupat/ă mereu și simți că nu ai timp să vizitezi cabinetul veterinar alături de animalul tău de companie? Sau s-a întâmplat ceva cu el, dar nu poți să îți iei liber de la locul de muncă?

Ei bine, nu te stresa. Opțiunile tale nu sunt limitate doar la a merge la cabinetul veterinar. Serviciile veterinare la domiciliu sunt din ce în ce mai populare datorită convenienței. Desigur, serviciile la domiciliu nu sunt potrivite pentru orice situație. Spre exemplu, în caz de urgență este nevoie de aparate și unelte care nu pot fi transportate cu ușurință.

Însă pentru controale, injecții, eutanasieri și alte servicii, varianta la domiciliu poate fi salvatoare. Iată care sunt avantajele serviciilor veterinare la domiciliu:

Avantaje pentru animalul de companie

1. Mai puțin stres

Majoritatea animalelor de companie devin stresate încă dinainte de a ajunge la cabinet. Chiar și drumul cu mașina este o provocare uneori. 7 din 10 pisici devin stresate în sala de așteptare. 7 din 10 câini exprimă frică atunci când stau pe masa de examinare.

Veterinarul face tot posibilul să le ofere experiențe cât mai relaxante. Însă atmosfera de acolo, restul animalelor bolnave și mulțimea de străini afectează orice animal de companie.

În schimb, veterinarul le poate vizita la domiciliu. Animalele de companie se află în confortul casei lor, fiind mult mai calme și relaxate.

2. Diagnostice corespunzătoare

Sunt multe lucruri care se întâmplă acasă de care veterinarul nu este conștient. Iar când pune un diagnostic, o face pe baza a ceea ce prezintă animalul de companie. Uneori, aceste diagnostice pot fi greșite.

Spre exemplu, o pisică poate fi diagnosticată cu probleme cu mingile de păr. Are tuse seacă și zgomotoasă care se potrivește cu problema. Însă acasă este mult fum de țigară, iar pisica a dezvoltat, de fapt, astm. Fără a știi acest lucru, veterinarul tratează pisica pentru o problemă inexistentă.

3. Potrivit pentru animale cu probleme de mobilitate

Unele animale de companie nu se mai pot mișca, fie din cauza vârstei sau a unei boli. E o bătaie mare de cap pentru stăpâni să meargă cu acele animale de companie oriunde. Iar pentru ele poate fi dureros. Dacă veterinarul vine la domiciliu, această bătaie de cap nu mai există (decât în anumite situații).

Avantaje pentru tine ale colaborării cu un veterinar

1. Conveniență

Când veterinarul vine la domiciliu, te scapă de o mulțime de neplăceri. Dacă ai copii mici, nu trebuie să cauți pe cineva care să stea cu ei. Dacă ai un program foarte încărcat, nu mai pierzi timp pe drum și pe căutarea unui loc de parcare.

Iar dacă ai mai multe animale de companie, ești salvat/ă. Nu te vei chinui cu mai multe drumuri până la cabinet. Și nu vei încerca să îți iei toate animalele de companie într-un singur drum (lucru destul de problematic).

2. Vizită intimă

La cabinet poate fi agitație, iar veterinarul nu are timp decât să se ocupe de animalul de companie. Când vine la domiciliu, vizita este mai intimă. Astfel, poți să îi pui întrebările care te apasă despre animalul tău de companie fără a fi deranjați.

Totodată, în cazul unei eutanasieri, animalul tău de companie va fi în casa lui, înconjurat de oameni dragi. Asta va face o diferență enormă, mai ales pentru un animal care simte multă durere și suferință.

3. Potrivit pentru oricine

Ești tânăr? Atunci o să beneficiezi de flexibilitatea și conveniența vizitelor la domiciliu. Ești vârstnic? Nu va trebui să te stresezi cu drumul, mai ales dacă ai probleme de mobilitate.

Deși sunt costuri în plus pentru transport, beneficiile sunt mult mai valoroase. Caută un veterinar la domiciliu și bucură-te de aceste avantaje!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *