• mai 24, 2022
Delegație OCDE, în vizită oficială la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Delegație OCDE, în vizită oficială la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Ministrul Marcel Ioan Boloș a primit astăzi vizita domnului Alvaro Santos Pereira, directorul Secției Studii de Țară, Departamentul de Studii Economice al OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică – OCDE).

Cu prilejul întâlnirii, domnul Boloș a prezentat delegației OCDE obiectivele generale ale MIPE în raport cu perioadele de programare 2014-2020 și 2021-2027, precum și stadiul implementării Planul Național de Redresare și Reziliență. Discțiile s-au axat pe procesul de transformare digitală a României, pe investițiile în noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile și pe instrumentele financiare pentru sectorul privat, cu accent pe sprijinul oferit Întreprinderilor Mici și Mijlocii).

De asemenea, cele două delegații au vorbit despre identificarea de noi oportunităţi de dezvoltare pentru România și despre situația procesului de aderare a României la OCDE.

„Pentru noi este o oportunitate de implementare a celor mai bune practici şi standarde economice la nivel internațional. Țin să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care îl oferiți României pentru combaterea inegalităţilor şi dezvoltarea durabilă”, a transmis ministrul Marcel Boloș delegației OCDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *